Google Analytics update > GA4

Grote kans dat je Google Analytics gebruikt om de statistieken bij te houden van je website. Zo kan je zien welke pagina’s goed bezocht worden en waarvandaan deze bezoeker komen. Deze gegevens zijn belangrijk en kan je gebruiken om acties te ondernemen om je website beter te laten scoren.

De huidige methode heet Universal Analytics (UA) maar sinds 2020 is Google Analytics 4 (GA4) beschikbaar. Dit is geen update aan de UA code maar een geheel nieuwe manier van meten. Hiervoor moet dus een property worden aangemaakt en naast de UA code worden geïntegreerd op de website.

Vanaf 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property’s geen gegevens meer. Je kan de Universal Analytics-rapporten na 1 juli nog wel enige tijd inzien maar nieuwe gegevens worden alleen doorgestuurd naar Google Analytics 4-property’s. Het is dus zaak om zo snel mogelijk deze nieuwe property naar de UA code op je website actief te maken.

Wat is en nieuw?

De huidige (oude) manier van meten gaat om paginaweergaven, sessies en tijd. Omdat websites en het gebruik van websites veranderd is de nieuwe GA4 methode ontwikkeld. Deze methode meet op basis van gebeurtenissen zoals scrollen op een pagina, klikken op een bepaalde knop en andere vormen van ‘user engagement’.

De nieuwe GA4 property:

  • Verzamelt zowel website- als app-gegevens om meer inzicht te krijgen in het klanttraject
  • Gebruikt gegevens op basis van gebeurtenissen in plaats van sessies
  • Bevat privacyopties zoals metingen zonder cookies en gedrags- en conversiemodellering
  • Voorspellende mogelijkheden bieden begeleiding zonder complexe modellen
  • Directe integraties met mediaplatforms stimuleren acties op uw website of in uw app

Bron: https://support.google.com/analytics/answer/10089681

Als je Google Tag Manager gebruikt kan het zijn dat hier aanpassingen moeten worden gedaan omdat GA4 al van nature bepaalde acties al meet.

Bekijk de video voor een uitleg van Google zelf:

Vind je statistieken belangrijk dan is het raadzaam om zo snel mogelijk de nieuwe property aan te maken en op je website te zetten. Google geeft uitleg hoe je dat moet doen en er zijn daarnaast diverse online tutorials te vinden. Wil je hier niet aan beginnen? Wij hebben dit vaker gedaan en nemen dit graag voor je uit handen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Benieuwd of we wat voor je kunnen betekenen?

Misschien ook interessant

Benieuwd of we wat voor je kunnen betekenen?

Copyright All Rights Reserved © 2003 – 2021

Scroll naar top