Mails over je gehackte computer

Regelmatig ontvangen wij van onze klanten meldingen dat zij een mail hebben ontvangen dat hun computer en email is gehacked.
Deze mails komen in verschillende vormen en maten.
In sommige gevallen sturen de hackers als bewijs dan jouw emailadres en jouw meest gebruikte wachtwoord door. Natuurlijk is er ook de vraag om geld te storten op een Bitcoinadres.

Deze emails zijn oplichting!

Ga hier niet op in, jouw computer is niet gehacked!

Maar hoe weten ze dan jouw wachtwoord?
Spammers hebben grote databases gekocht met userlogins en paswoorden van sites die zijn gehacked geweest. De kans dat je dit paswoord op veel sites gebruikt is tamelijk groot, en dus sturen de spammers dit met de bedoeling dat je in een paniek schiet en betaald.

Wat te doen?
Controleer je emailadres op https://haveibeenpwned.com/
Daarin kan je zien welke websites ooit gehacked zijn geweest waarin jouw emailadres stond. Het paswoord dat je op die sites gebruikt, dien je aan te passen of verwijder je account als je er geen gebruik meer van maakt. Gebruik je dit paswoord op andere sites, dan kan je dit daar het beste ook aanpassen.
Begin met de grote sites (facebook, instagram, twitter) gevolgd door sites waarbij je dingen kan bestellen zonder vooraf te betalen.

Je krijgt wel een dreigmail, maar staat niet in de bovenstaande lijst?
Als jouw mailadres ergens online staat (bijvoorbeeld op je eigen website) dan is dit adres vindbaar voor zogenaamde botjes. Er zijn botjes (scriptjes) die het internet afspeuren en zoeken naar e-mailadressen, de kans dat jouw e-mailadres gevonden wordt is zeer groot aanwezig en dat je daarom dergelijke dreigmails ontvangt.

Twijfel?
Als je klant bent bij Firma Netjes kijken we graag mee even met je mee om een eind te maken aan jouw zorgen. Forward ons de betreffende mail en wij geven zo snel mogelijk duidelijkheid. 

Benieuwd of we wat voor je kunnen betekenen?

Misschien ook interessant

Google Analytics update > GA4

Grote kans dat je Google Analytics gebruikt om de statistieken bij te houden van je website. Zo kan je zien welke pagina’s goed bezocht worden en waarvandaan deze bezoeker komen.

Lees meer »

Benieuwd of we wat voor je kunnen betekenen?

Copyright All Rights Reserved © 2003 – 2023