WooCommerce en de betaalpartners (Payment Service Provider)

Wat? een Payment Service Provider?

WooCommerce opzetten is één ding maar dan wil je ook nog betalingen uit kunnen voeren via iDeal of creditcard. De betaling van de verkoop verschijnt automatisch op je bankrekening en de gegevens van je klant zijn beschermd. Hiervoor heb je een Payment Service Provider nodig.

Payment Service Providers zijn bedrijven die online betaaloplossingen aanbieden zoals iDEAL, creditcards, incasso’s en overschrijvingen. In Nederland zijn er op dit moment de volgende aanbieders actief:

Iets met bomen en een bos

Yep, het zijn er nogal wat. En allemaal hebben ze andere voor- en nadelen. En wat past nou het beste bij jouw bedrijf? Om de zoektocht naar een geschikte partner wat makkelijker te maken zijn er diverse websites gewijd aan het online betalen. Hier worden betaalpartners vergeleken, kenmerken benoemd en kan je reviews lezen en achterlaten. Deze sites zijn up-to-date dus ik kan je aanraden deze sites te bezoeken en te gebruiken:

www.internetkassa.nu
overonlinebetalen.nl

Waar moet je nou op letten?

  • Hoeveel ga je per maand verkopen?
  • De kosten
  • Uitbetalingstermijn
  • Betaalmogelijkheden
  • Collecterende Payment Service Provider of niet?
  • Compatibel met WooCommerce
  • Gebruiksvriendelijk
  • Support
  • Lees de Algemene Voorwaarden

Tot slot

Wij hebben goede ervaringen met Mollie.  Deze provider heeft veel betaalmogelijkheden en maakt het gemakkelijk om met een plugin betalingsmogelijkheden te integreren binnen WooCommerce. Mollie heeft een helder dashboard en een goede (Nederlandse) service. DIt is wel een betaalprovider die per transactie kosten rekent dus als je verwacht veel te gaan verkopen is dit misschien niet de juiste keus.

Ik kan je wel aanraden zelf te vergelijken en reviews te lezen. En bezoek de website van een betaalpartner, hun uitstraling en taal moeten je ook aanspreken. En ken je ondernemers die ook geld verdienen op internet? Vraag naar hun ervaringen!

Benieuwd of we wat voor je kunnen betekenen?

Misschien ook interessant

Een Google account aanmaken

Om Google producten te koppelen zoals Search Console en Google Analytics heb je een Google account nodig. Hier een uitleg hoe je deze aanmaakt. Ga naar https://www.google.com/intl/nl/account/about/ en klik op

Lees meer »

Benieuwd of we wat voor je kunnen betekenen?

Copyright All Rights Reserved © 2003 – 2024